Anmeldelse - Maudes

Graviditetsgener

Det er vildt at tænke på at jeg er over halvvejs i min graviditet. Jeg er d.d. 24+3, hvilket betyder 24 fulde uger og 3 dage. Undervejs i graviditeten har jeg allerede nu været plaget af forskellige graviditetsgener. Det skal siges at indlægget ikke er lavet for at nogle skal have ondt af mig, men fordi jeg gerne vil give den hele sandhed om at være gravid – alt er i mit tilfælde ikke bare lyserødt eller lyseblåt – alt efter hvad man er til 😉

Jeg er ikke gået fri for den klassiske kvalme, som rammer rigtigt mange gravide. Det startede allerede i ugen op til hvor jeg fandt ud af jeg var gravid, men her slog jeg det bare hen med at jeg nok var stresset/sulten/træt, men jeg blev klogere 🙂

Den første uge efter jeg fandt ud af jeg var gravid begyndte kvalmen at sætte hårdt ind, hele døgnet – dag og nat, og i en del uger efter jeg måtte flere gange sige fra til arrangementer og enkelte gange endda melde mig syg fra arbejde fordi kvalmen gjorde at jeg kastede op og intet kunne holde i mig. Nogle dage overtog kvalmen simpelthen min krop – følte jeg – fordi var ude af stand til at lave noget, andet end at tænke på at holde lidt mad og vand i mig, og selv det holdte desværre ofte hårdt.

Jeg prøvede med alle gængse råd – kiks, tørtbrød, saftevand, frugt mv. Alt hvad der overhovedet kunne tænkes at hjælpe af mad og drikke prøvede jeg, men kun sjældent hjalp det. Heldigvis var kvalmen ikke lige slem hver dag, og mange dage kunne jeg netop spise kvalmen væk til at jeg kunne fokusere på skole, arbejde mv.

Af alt det mad jeg prøvede fandt jeg tre ting som kunne hjælpe mig: 1) Jordbær 2) Mou’s frosne tomatsuppe med pasta og 3) Arla Cultura Balance Natural med havreknas og tranebær. Det var de tre ting, og intet andet – eller andre former for ex. tomatsuppe eller yoghurt!

mad

Normalt går kvalmen væk når man er 3-4 måneder henne, og der er ingen tvivl om at min kvalme aftog – hvilket netop skete da jeg var omkring de 3-4 måneder henne. Men helt væk er den ikke, og jeg har ofte kvalme om morgenen og nogle dage også hele dagen og natten.

 

Udover kvalme, er jeg også begyndt at blive ramt af bækkensmerter. Smerterne skyldes at ledene blødgøres af et stof som frigives i kroppen, og fordi der er pres på bækkenet så opstår der ofte smerter i en eller flere af de tre bækkenled. Smerterne hos mig er kommet snigende, og først gjorde det ondt i nogle bestemte positioner eller hvis jeg tog et stort skridt mv. Nu har jeg fået næsten kronisk ondt i venstre side af bækkenet, og lægen har også konstateret at det er bækkensmerter, men heldigvis ikke bækkenløsning. Dette betyder at jeg nu skal tænke mig om med hvordan jeg sidder, går, står og ligger – hvilket er nærmest mere irriterende end smerten (og så alligevel ikke)!

Men nu må vi se hvordan de næste uger og måneder går – håber at vandtræning og rygtræning kan hjælpe på at holde sammen på bækkenet. Og mon jeg så ikke er lovlig undskyldt til at forkæle mig selv med en massage 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse - Maudes